FN-utsending angrepet i Myanmar

En rasende menneskemengde har angrepet FN-utsendingen Tomás Ojea Quintanas bilkortesje i Myanmar. Quintana mener myndighetene i landet gjorde for lite for å beskytte ham.

Quintana er utsending for menneskerettigheter, og har denne måneden vært i Myanmar for å granske påstander om at buddhister har begått overgrep mot muslimer. Han skal ha blitt angrepet i byen Meiktila i de midtre delene av landet, ble det sagt torsdag.

Meiktila var i mars åsted for en bølge av muslimskfiendtlige opptøyer, der minst 43 mennesker mistet livet. Angrepet førte til at Quintana måtte avlyse et planlagt besøk i en leir som huser rundt 1.600 muslimer som er drevet på flukt.

– Jeg var livredd under denne episoden, der politiet ikke gjorde noe som helst for å beskytte meg. Det ga meg forståelse for hvordan lokale innbyggere kan ha opplevd det, da de ble forfulgt av en rasende mobb under urolighetene i mars, sier Quintana.

I enkelte regioner av Myanmar er det meldt om tegn til etnisk rensing, etter at landets militære ga fra seg makten i mars 2011. Flertallet av befolkningen i landet er buddhister, men det fins også mindretallsgrupper av muslimer, hinduer og kristne.

(Kilder: http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.11195448)

Scroll to Top