Burmakomiteen etablerer seg i Myanmar

Oslo (NTB): Den norske Burmakomitéen vil for første gang ha fast representasjon i Myanmar, etter å ha jobbet fra Oslo i 22 år. 

Vi har levd tett på burmesernes opp- og nedturer i 22 år. Det har vært mange tunge år. De neste årene vil bli historiske, forhåpentligvis med positivt fortegn, sier styreleder Harald Bøckman i en pressemelding.

I 2015 er det duket for valg på ny nasjonalforsamling og president. Selv om opposisjonen er ventet å vinne valget, er det knyttet stor bekymring til veien videre.

Det er Burmakomiteens daglige leder Audun Aagre som de neste månedene vil utgjøre komiteens faste representasjon i Myanmar. Han mener reformene gir grunn til håp, samtidig som han understreker at det ennå ikke er innført demokrati.

– Det militære har grunnlovfestet politisk kontroll, og lovgivningen i Burma er langt fra å følge internasjonale standarder. Burma er ikke et demokrati. Men reformene har gitt et handlingsrom for å drive utviklingen i riktig retning, sier Aagre.

Myanmar er i dag det offisielle navnet på landet som tidligere het Burma. Aagre mener det trengs langsiktig arbeid for å skape balanse i statsapparatet, som i dag er sterkt dominert av personer med tilknytning til den gamle militærjuntaen. (©NTB) (©NTB)

(kilde: http://www.fvn.no/nyheter/utenriks/Burmakomiteen-etablerer-seg-i-Myanmar-2550583.html#.UvtPj6XYf7o)

Scroll to Top