Ni personer pågrepet etter uro i Myanmar

Politiet i Myanmars nest største by Mandalay har pågrepet i alt ni personer etter sammenstøtene mellom buddhister og muslimer.

Situasjonen i byen var fredag rolig etter at det to netter på rad ble meldt om gatekamper og ramponering av butikker og biler som tilhørte muslimer.

To personer, en muslim og buddhist, er drept etter å ha blitt utsatt for det som ser ut som hevndrap. Ingen av dem skal var knyttet til opptøyene, ifølge familie og venner.

En imam i Mandalays største moské sier at alle de fem personene som ble pågrepet fredag, er muslimer. De skal ha blitt anholdt etter at politiet gjennomsøkte boligene deres og fant kniver som ifølge imamen kun er til seremoniell bruk.

– De har ikke brutt loven, framholder imamen. Politiet vil ikke kommentere opplysningene. Fire personer ble også pågrepet torsdag.

Politiet har opplyst at 14 mennesker ble skadd under sammenstøtene, som var spesielt rettet mot en tebutikk som eies av to muslimske brødre. De to anklages for å ha voldtatt en buddhistisk kvinne, som er blant de ansatte. (©NTB)

Kilde: http://www.smp.no/ntb/utenriks/article9884373.ece

Scroll to Top