Mer enn 3000 ble internt fordrevet av væpnede konflikter i Chin staten

Den væpnede konflikten i Chin-staten er intens! Mer enn 3000 Chin er internt fordrevne og 52 innbyggere har blitt bortført av den arakanske hæren.

De siste månedene har den væpnede konflikten mellom den burmesiske hæren og den arakanske hæren vært hyppig og intens. På grunn av konflikten er så langt mer enn 3000 chin internt fordrevne. I Pyin So landsbyen, som ligger i Chin-staten, har mange hus blitt ødelagt.

I følger av CHRO (Chin Human Right Organization) er 52 innbyggere fra Khin Talin landsbyen blitt bortført av den arakanske hæren. Familier og slektninger har ikke kunnet ta kontakt med de bortførte de siste fire månedene. Helt nylig har to av de bortførte greid å komme seg hjem.

Selv om Myanmar er på vei mot demokratiet. Det skjer fortsatt grove brudd på menneskerettigheter i Chin-staten. CHRO opplyser at både den burmesiske og den arakanske hæren har gjennomført brudd på viktige menneskerettigheter. Dette er tvangsrekruttering av barnesoldater og tvangsarbeid. De tar til fange og mishandler innbyggere og bortfører av innbyggere i Chin-Staten.

CCN er svært bekymret for denne dramatiske utviklingen i Chin-Staten, og mener at alle bør følge nøye med på de alvorlige hendelsene i Chin-staten. CCN håper på at alle de bortførte får reise hjem umiddelbart.


Kontakt oss for mer informasjon om konflikten i chin-staten:

1. Tial Kio Thang – 920 78 923

2. Helge Kristoffersen – 412 91 761

https://english.khonumthung.org/another-700-idps-flee-burma-army-aa-clashes-in-paletwa/

Scroll to Top