CCNs Sekretærs takketale i Stavanger

CCN ble invitert til en gledelig feiring den 18 oktober 2010 av familien som overlevde bilulykke i Stavanger. På feiringen var det vår sekretær Van Thang til stede. Han hadde mulighet til å si noen ord på vegne av CCN som følgende.

……………………………………

Kjære venner,

Det er først og fremst en glede for meg på vegne av Chin Community in Norway (CCN) å si noen ord på denne gledelige dagen.

Gledelig fordi de fire som var med på bilulykken den 28. august utenfor kaien i tasta, Stavanger er nå i god form. Sånn pleier vi å feire gledelig dag om man er i trygt situasjon etter at man har overlevd fra farlige situasjoner.  Vi takker Gud for godt og trygd liv vi har her i Norge.

Siste måned var en tungt og trist månede for Chin-folket i Norge, for vi har vitnet to triste hendelser som gjorde oss helt sjokk.

Som dere vet det var en drapssak i Egersund hvor ektemannen drepte sin kone med kniv i deres leilighet den 13. august. Det var stort sjokk både for norske samfunn og burmesiske miljøet i hele landet. Slik hendelse veldig sjelden skjer blant Chin-folket. Vi kan si at dette er mest grusom hendelse i minst ti år blant Chin-folk. Vi fordømmer sterkt på slik grusomheten og har tatt stillingen om at slike grusomme handlinger på ingen måte forestiller Chin-folket.

Det er kjent at siktede nå er i varetektsfengsel og får avhør av ansvarlig myndighetene. Ektefellen har et barn på ca 7 måneder som nå er i et trygt fosterhjem. Det er ønskelig at barnet skal tas vare på av nærmeste familier så raskt som mulig.

Det som skjedde 15 dager etter drapssaken var bilulykken som enda en gang sjokkerte oss. Det verste er at ulykken rammet barn som er vår fremtid. Vi fulgte nyhetene nært, og hørte også hva nærmeste venner og familier sa om hva som skjedde etter denne ulykken. Det vi hørte etter noen få uker var at alle som var med på bilulykken overlevde og reiste hjem. Det var deilig å høre at alle fire fikk leve fra livstruende situasjon.

Jeg er her for å takke alle som støtter og bidrar hjelp til familien. Til slutt med stor fornøyelse har jeg lyst til å si at DET ER GODT Å SE DERE IGJEN.

Scroll to Top