Vi så raskt for oss Sunde IL som en perfekt samarbeidsklubb

0 Comments

Foto: Rogaland AVIS

Da visepresident i Chin ungdomsforening i Rogaland, Ceu Lian Khar, tok kontakt med Sunde Idrettslag med ideen om å starte opp et eget fotballag, var ikke klubben vanskelig å be.

– Perfekt

– Foreningen vår har tidligere arrangert turneringer i forskjellige idretter for å skape samhold og knytte tettere bånd mellom ungdommene i distriktet. Men så ønsket vi å dra det lengre ved å starte et skikkelig fotballag i en ordentlig klubb. Vi så raskt for oss Sunde IL som en perfekt samarbeidsklubb, sier Khar, som selv har spilt fotball i idrettslaget.

Seriespill

Nå er det meste klart for oppstart, forteller daglig leder i idrettslaget fra Kvernevik, Helen Husebø.

Laget skal være et seniorlag. Treningene starter til høsten før laget skal inn i seriesystemet neste år.

Sunde er kjent for å jobbe godt med integrering, og har en plan også for dette prosjektet. Ungdommene skal ikke isoleres på ett lag.

– Dette er noe som må gå seg til, men vi planlegger at disse ungdommene skal få bidra også på andre lag så lenge de selv ønsker det. Vi har både A-lag, B-lag, juniorlag og aldersbestemte lag som gjerne tar imot nye spillere. Vi ser for oss at disse ungdommene har dette nye laget som en slags base, samtidig som at det hospiteres rundt til andre lag, sier Husebø.

Bidrar

Ungdommene har også gitt uttrykk for at de ønsker å jobbe dugnad, og klubben skal starte en «Internasjonal Café» i høst, hvor det garantert blir bidrag fra Myanmar.

Khar skal selv være ansvarlig for hospiteringen, samtidig som han skal trene laget.

NFF Rogaland er også positive til tiltaket, og har sponset 5000 kroner til draktsett. Dette begrunnes med Sunde Idrettslags gode arbeid med integrering.

Categories: