Telenor får mobillisens i Myanmar

Telenor får en av de to nasjonale mobiltelefonilisensene i Myanmar.

Det qatarske selskapet Ooredoo har fått den andre lisensen.

«Komiteen er glad for å kunngjøre at Telenor og Ooredoo er de to søkerne som er valgt ut blant de elleve selskapene som sto igjen på den siste kortlisten», heter det i en kunngjøring.

Ifølge den indiske avisen The Economic Times har Telenor lovet Myanmars regjering at selskapet vil skape en omfattende lokal arbeidsstokk og investere store summer i utbygging av ny infrastruktur.

Fornøyd konsernsjef

– Vi er glade for at Telenor har nådd frem med sin søknad om mobillisens i Myanmar, i sterk konkurranse fra andre operatører, sier konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, i en pressemelding.

Han takker samtidig myndighetene for at de får muligheten til å støtte landet med å nå de målsettingene de har satt seg og at dette har skjedd gjennom en åpen og effektiv budprosess.

Elleve selskaper

Til sammen elleve selskaper var med i kampen om de to store, nasjonale mobiltelefonilisensene, skriver NTB.

Blant de øvrige søkerne var selskaper som franske Orange, japanske KDDI og investeringsgruppen Quantum Strategic Partners, hvor George Soros er den viktigste eieren.

Telenor har allerede etablert seg som et av de største vestlige mobiltelefoniselskapene i Asia, med tilstedeværelse i India, Pakistan, Bangladesh, Thailand og Malaysia.

I dag har mindre enn 10 prosent av de 60 millioner innbyggerne i Myanmar mobilabonnement. Det må trolig investeres flere titalls milliarder kroner i utbygging av ny infrastruktur, og ifølge Telenors kommunikasjonssjef Tor Odland er det mange antenner og basestasjoner som skal settes opp.

I en pressemelding fra Telenor opplyser selskapet at de planlegger å bygge et førsteklasses mobilnett som er klargjort for HSPA og LTE (4G). Nettverket skal ikke stå tilbake for teknologien som er tilgjengelig i resten av verden, og Telenor ser for seg nasjonal dekning i Myanmar innen fem år.

(Kilder:http://www.nrk.no/okonomi/telenor-far-mobillisens-i-myanmar-1.11103883)

Scroll to Top