Statoil interessert i Myanmar

Sanksjonene er opphevet, og Statoil bekrefter at de har vist interesse for aktivitet i Myanmar.

– Det er naturlig at vi følger med på områder som kan være attraktive for oss, sier pressetalsmann Bård Glad Pedersen i Statoil, til Petro Media News.

Sanksjoner
Forretninger i Myanmar har lenge vært et nei-tema i Norge, med bakgrunn i landets politiske tilstand. I lang tid hadde Norge derfor sanksjoner mot landet, som gjorde at det blant annet ikke var aktuelt for Statoil å bedrive virksomhet der. Myanmar, også kjent som Burma, har i det siste derimot vist tegn på demokratisering, som har ført til en oppheving av sanksjonene.

Tidligere i år ville ikke pressetalsmann for Statoil, Bård Glad Pedersen, si noe særlig om hva selskapet tenkte angående den politiske forandringen, annet enn at det var et område som nå kunne vurderes”.

I en artikkel i Teknisk Ukeblad i dag, sier Statoils letesjef Tim Dodson, at Myanmar er et område de har snust på.

– Vi respekterte den politiske situasjonen lande­t var i. Nå er det forenlig med norsk utenrikspolitikk at vi går inn i Myanmar, sier han til TU.

LES OGSÅ:

– Først og fremst lavkostløsninger

Frykter Klondyke-stemning

Dypt bekymret for boring i Burma

Statoil utelukker ikke Burma

Dodson sier videre at de har vist interesse for området, og at dersom det blir en konsesjonsrunde, vil de vurdere å delta.

Pressetalsmann Bård Glad Pedersen sier til Petro Media News at interessen for Myanmar er en naturlig del av deres virksomhet.

– En del av vår strategi er å være tidlig inne i nye områder. Da er det naturlig for oss å følge med på Myanmar, sier han.

Han vil derimot ikke si noe om konkrete planer.

– Vi ønsker ikke å del hvilke kommersielle muligheter vi ser, sier han.

– Et marked som mangler det meste
Leder i Den norske Burmakomité, Inger Lise Husøy fortalte Petro Media News tidligere i år at de anbefalte norske bedrifter å tenke seg godt om, før de involverer seg i landet.

– Flere burmesere har sagt at de frykter Klondyke-stemning i landet. Det gjør også vi. Det er et marked som mangler det aller meste når det gjelder rammevilkår, sa hun da.

– Det jeg håper, er at norske selskap gjør et godt og grundig forarbeid, og at de opptrer varsomt og ansvarlig. Jeg oppfordrer også til å ha kontakt med lokalbefolkningen. Når det kommer til olje og gass, er det ofte aktivitet i rurale strøk, så det er viktig at man kjenner til bakgrunnen for de forskjellige etniske gruppene og følger menneskerettigheter, sa hun videre.

(Kilder: http://www.oilinfo.no/index.cfm?event=doLink&famID=310062&pl=1)

Scroll to Top