Myanmar har satt dato for nytt valg

Yangon (NTB-AFP): Myanmar har besluttet å arrangere suppleringsvalg i april. Valget kan gi opposisjonsleder Aung San Suu Kyi en plass i nasjonalforsamlingen.

____________________________________________________

– Suppleringsvalget vil bli holdt 1. april, sa en offentlig tjenestemann i Myanmar fredag.

Myanmars myndigheter godkjente tidligere i desember at Aung San Suu Kyis parti fikk registrere seg, og opposisjonslederen har sagt at hun vil stille i valget.

Suu Kyis Nasjonale demokratiliga (NLD) mistet sin status som lovlig parti i fjor, da de bestemte seg for å boikotte valget.

Men etter en rekke reformer som er gjennomført av landets regjering den siste tiden, har partiet fått registrere seg på nytt.

Landet, som tidligere het Myanmar og som fortsatt kalles det av opposisjonen, har overrasket omverdenen ved å løslate Suu Kyis fra husarrest, åpne opp for dialog med opposisjonen og løslate flere hundre politiske fanger.

Suu Kyis parti vant valget i 1990, men fikk aldri lov av generalene til å overta makten. NLD nektet å delta i valget i november i fjor på grunn av regler som ville tvunget partiet til å ekskludere medlemmer som satt fengslet. (©NTB)

 

http://www.fvn.no/nyheter/utenriks/Myanmar-har-satt-dato-for-nytt-valg-2176536.html

Scroll to Top