FN-utsending med sterk advarsel i Myanmar

Yangon (NTB-DPA): En FN-ekspert melder om stadig flere brudd på menneskerettighetene i delstaten Rakhine vest i Myanmar etter at internasjonale hjelpearbeidere ble tvunget til å forlate området.

Situasjonen for den muslimske rohingya-minoriteten er så vanskelig at det kan komme til å ende opp med forbrytelser mot menneskeheten, mener FNs spesialutsending for menneskerettigheter Tomas Ojea Quintana.

– Utviklingen i Rakhine er en lang historie om diskriminering og forfølgelse av rohingya-samfunnet som kan komme til å utarte til forbrytelser mot menneskeheten, het det i en uttalelse fra Quintana tirsdag.

Han melder om akutt mangel på vann og medisinsk hjelp i den vestlige delstaten, noe som er spesielt alvorlig for de 140.000 personene som bor i flyktningleire, samt over 700.000 sårbare mennesker i isolerte landsbyer, ifølge Quintana.

Quintana har flere ganger påpekt brudd på menneskerettighetene i Myanmar, ikke minst når det gjelder den statsløse rohingya-minoriteten. Det har ført til at den argentinske FN-utsendingen er uglesett blant buddhistene i Rakhine.

Den samme holdningen har rammet hjelpeorganisasjoner som har gitt bistand til rohingyaer, hvorav titusener nå lever i flyktningleire som følge av sammenstøt med buddhister i 2012.

Kilde: http://www.framtidinord.no/ntb/utenriks/article9473887.ece

Scroll to Top