FN bekymret for sivile nord i Myanmar

FN er svært bekymret for hva som kan ha skjedd med flere hundre sivile, mange av dem barn, i delstaten Kachin nord i Myanmar. Delstaten herjes av sammenstøt mellom regjeringshæren og opprørere.

Over tusen mennesker er drevet på flukt og mangler mat, het det i en kunngjøring fra FNs humanitære koordinator for Myanmar Ashok Nigam lørdag. Konflikten i Kachin har rast siden en våpenhvile mellom opprørerne og regjeringen brøt sammen i juni 2011.

– Jeg er alvorlig bekymret over at sivile havner i kryssild, spesielt barn og eldre, het det i kunngjøringen fra Nigam. – Kamphandlingene må straks opphøre, tilføyde FN-koordinatoren, som krevde at hjelpeorganisasjoner får tilgang til området.

Volden i Kachin truer med å overskygge politiske framskritt som er gjort i Myanmar – tidligere kjent som Burma – etter at militærregimet vek plass for sivilt styre. President Thein Seins regjering har fått i stand midlertidige fredsavtaler med flere opprørsgrupper.

Tidligere denne måneden ble det antydet at også konflikten i Kachin kunne stå foran en løsning. FN og Kina var blant observatørene som fulgte forhandlinger med sikte på å få i stand en politisk dialog som kan munne ut i en fredsavtale. (©NTB)

(Kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/FN-bekymret-for-sivile-nord-i-Myanmar-7352667.html)

Scroll to Top