Chin-folket feirer Nasjonaldag i Norge

Det ble feiret nasjonaldag på flere steder av Chin-folket sammen med venner og kjente fra forskjellige bakgrunn i Norge. Formålet med feiring av nasjonaldagen er sett som å markere nasjonal identitet, språk, litteratur og kultur og ikke minst feiring av frihet og demokratiske verdier funnet sted i Chin-folkets historie.

Første feiring av nasjonaldagen fant sted i Stavanger i 2005 og ble organisert av Chin Community in Norway (CCN). Markering av Chin nasjonaldagen siden den tiden har vært viktig del av CCNs aktiviteter og feiret hvert år. Noen av de stedene hvor nasjonaldagen er blitt feiret i året 2012 er Oslo, Egersund, Froland, Gjøvik og Mandal osv…

Chin-folket feiret seg selv [Dalane tidende, Eigersund Avis]

Av Ole Kristian Larsen.

Lørdag hadde flere hundre Chin-burmesere tatt turen til Egersund Arena for å ferie nasjonaldagen sin.

Feiringen startet klokken 13 med et fullspekket program. Musikk, taler og dans stod blant annet på menyen.    Det har vært en utrolig flott dag. Jeg tror alle de fremmøtte koste seg. Det har vært mange flotte innslag på scenen, og folk kom staselig oppkledd i nasjonaldraktene sine, sier arrangør Solomon Phun Uk. Det har vært Chin-folk fra Stavanger, Sandnes, Bryne, Egersund og Moi. Responsen har vært bra, sier han fornøyd.

Eigersund-ordfører Leif Erik Egaas var også til stede som gjest. Han overrakte blomster og gratulasjoner fra kommunen. (18.02.2012 )

_____________________________________________________

[wppa type=”slide” album=”6″ size=”500″][/wppa]


Scroll to Top