Unity, Integration, Integrity, Self- reliance
Friday December 14th 2018

Facebook ah rak kan Like ve uh!

NORSK-CHIN ORDBOK

CCN Cawlcanghnak Hmanthlak Pawl

0 votes
347 views
0 votes
326 views
0 votes
243 views
0 votes
179 views
0 votes
95 views
0 votes
92 views
0 votes
76 views
0 votes
70 views
0 votes
64 views
0 votes
58 views

Chin stats høyeste fjell Victoria ble valgt som en av verdens kultur- og naturarvsteder

Mount Victoria

Victoria, det høyeste fjellet i Chin Stat, Myanmar har blitt valgt blant de sju steder i Burma som Verdens kultur- og naturarvsteder.

De inkluderer Khonumtung Nasjonal Parken, Hukaung Dalen Tiger Reserve, Indawgyi Lake Wildlife Sanctuary, Irrawaddy elv korridor, Khakaborazi Nasjonal Parken med Hponkanraziand foreslåtte utvidelsen, Myeik Archipelago, og den Tanintharyi Skog Korridor.

I en pressemelding 27. november 2013, sa UNESCO at prosjektet introduserte verdensarv rammeverket som et middel for å styrke beskyttelsen av Burmas naturarv i samsvar med de høyeste internasjonale standarder.

“Som neste skritt , er en nasjonal høringsmøte på høyt nivå foreslått for tidlig i 2014 for å søke ytterligere innganger og tilslutning fra andre berørte departementer, statlige og lokale myndigheter og andre interessenter”.

Khonumtung , også kjent som ‘Khonumsung’ eller ‘Khonumthung’, har blitt anerkjent som den 32. ASEAN (The Association of Southeast Asian Nations ) Heritage Parken siden sent i fjor.

Møtet ble arrangert av Ministry of Environmental Conservation og skogbruk ( MOECAF) og UNESCO på 21 til 22 november 2013 , med samarbeid fra International Union for Conservation of Nature ( IUCN ) og norske miljøbyrået .

(Kilder: http://www.chinlandguardian.com/index.php/chin-news/item/2024-chin-state-s-mt-victoria-shortlisted-for-world-heritage-status)

 

Foto: Rogaland AVIS Da visepresident i Chin ungdomsforening i Rogaland, Ceu
Undersøkelser utført av ulike analytikere viser hvordan Facebook har spilt en vesentlig rolle i hatspredningen
Photo:dagbladet.no Myanmar anklages for etnisk rensing. (Dagbladet): For mange er Aung
– Ikke engang militærdiktatorene var så brutale mot minoritetene i Myanmar, som det vi opplever
Photo: Lawyer Ko Ni (newmandala.org) En mangeårig rådgiver av Aung San